Glutenfri Köttfärspaj!

tacopaj1

Till helgen är det midsommar och jag tycker det är väldigt gott att servera en köttfärspaj ihop med resten av maten på midsommar. Prova därför denna läckerhet som givetvis är utan gluten och mjölkprodukter.

INGREDIENSER: 6-8 portioner

PAJSKAL:
75 gram kokosfett
1 ägg
2 dl bovetemjöl
1.5 dl majsmjöl
0.5 dl rismjöl
1 msk fiberhusk
3 msk vatten

KÖTTFÄRS:
800 gram nötfärs
2 gula lökar
2 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
1-2 pressade vitlöksklyftor
0.5-1 msk örtsalt
1 tsk mellanmalen svartpeppar
150 gram fetaost (av får eller get)

GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda ihop alla ingredienserna utom vattnet till pajskalet i en matberedare. Tillsätt vattnet sist under tiden som matberedaren går. Degen blir smuligare än en vanlig deg men blir god ändå. Tryck ut degen i en form (ca 26 ca i diameter) så den blir fast i konsistensen. Förgrädda i ugnen i 10-15 min på 200 grader.
2. Hacka löken och stek i pannan med en klick kokosfett. Tillsätt nötfärsen och stek på tills den har blivit genomstekt.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp i några minuter. Smaka av så köttfärsen är krämig och god.
4. Häll i köttfärsen i pajskalet. Smula över fetaost och in i ugnen i ca 20 min på 200 grader tills fetaosten har fått en fin färg och köttfärsen har stadgat sig.
5. Låt pajen svalna lite innan servering så blir det finare pajbitar. Servera ihop med en god sallad plus andra läckerheter på midsommar!

Pajdeg1pajtacopaj2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *