Pepparkakor!
Hade tänkt lägga ut detta recept igår på självaste första advent men tiden sprang tyvärr bara iväg igår när vi försöker plocka i ordning på alla flyttlådor.
Äntligen har vi flyttat in i vår nya lägenhet och jag väntar med spänning tills jag har kommit i ordning i lägenheten så jag har mer tid till att laga mat och baka och dela med till er!
Idag ska ni äntligen få ett supergott recept på glutenfria pepparkakor! I smaken är dessa pepparkakor väldigt likt vanliga pepparkakor.
INGREDIENSER– ca 50 st pepparkakor
2 dl kokossocker
1/2 dl rismalt/ agave sirap
1/2 dl vatten
150 g matfett t.ex kokosolja eller ekologiskt smör
1 1/4 tsk kanel
1 1/4 tsk ingefära
1 1/4 tsk nejlika
1 1/2 tsk bikarbonat
0.5-0.7 l bovetemjöl + eventuellt lite till utbakning
GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vatten, kokossocker och rismalt/agave sirap i en kastrull.
Ha i kokosolja/smör, rör om tills det är smält. Låt kallna.
Ha i kokosolja/smör, rör om tills det är smält. Låt kallna.
2. Blanda kryddor och bikarbonat i en skål. Häll över vätskan.
Ha sedan i lite mjöl i taget tills du har en jämn, fin och
blank deg. Det är inte säkert att du behöver allt mjöl. Låt
degen stå kallt, allra helst till nästa dag.
3. Sätt ugnen på 200 C.
4. Ett tips är att kavla ut degen mellan två bakplåtspapper
så blir degen lätt att hantera. Använd mer bovetemjöl till
utbakningen vid behov.
5. Grädda i 7-10 min. Håll koll, det går fort!
6. Låt svalna!
Lämna ett svar