Nyttigare julgodis – Chokladdoppad bounty och kolaknäck!
Självklart ska ni få goda recept på julgodis på självaste andra advent!
Supergoda chokladdoppade Bounty och gudomligt goda kolor som smakar knäck.
De senaste 2 åren har jag gjort dessa godisarna till jul och de är väldigt uppskattade av min familj. De är inte bara underbart goda utan de är även superlätta att göra!
Bounty: ca 30 st
20 st dadlar
200 gram kokosflingor
1 dl kokosmjölk (Tjocka lagret)
En nypa äkta vaniljpulver
150 gram ekologisk mörk choklad (utan mjölkprodukter)
*Använd helst ekologiska produkter
GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa först dadlarna (utan kärna) tills de har blivit sönderdelade. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills det har blandats ordentligt.
2. Krama till små bollar och lägg på en tallrik med bakplåtspapper. Ställ i frysen i 30-60 min.
3. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg tillbaka på bakplåtspapperet eller ringla chokladen över bollarna. Ställ in i kylen i ca 10 min. Servera! Förvara i kylskåpet.
KOLAKNÄCK: Ca 30 st
Detta receptet innehåller ekologiskt smör men om du vill få det helt mejerifritt så rekommenderar jag att göra på kokosfett eller Ghee och prova dig fram.
100 gram ekologiskt smör
2 dl kokossocker
1 msk kakao
1/2 dl agavesirap eller rismalt
1-1.5 dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
*Använd helst ekologiska produkter!
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka upp under omrörning.
2. Låt koka några minuter under omrörning tills smeten tjocknat något.
3. Häll upp smeten på oljat bakplåtspapper och bred ut den till en kaka, låt svalna.
4. Skär kolan i bitar och vira in varje bit i smörgåspapper. Förvara kolan i kylskåp.
Lämna ett svar