Våfflor – glutenfria & mjölkfria!
Jag är ute i sista minut men självklart vill jag att ni ska få ett gott recept på glutenfria och mjölkfria våfflor eftersom det är våffeldagen i morgon! Dessa nyttiga våfflor går lika bra att äta till efterrätt som frukost. Toppa med kokosgrädde, färska bär och frukt eller hemmagjord nyttig sylt – Recept här!
INGREDIENSER: 10-12 st
5 dl osötad mandelmjölk alt. valfri vegetabilisk mjölk
3 ägg
2 dl bovetemjöl
1 dl majsmjöl
1 dl rismjöl
1 msk fiberhusk
2 msk kokosolja (smält kokosfett, ekologiskt)
1 tsk äkta vaniljpulver
1 msk rismalt/agavesirap
1 tsk bakpulver
1 tsk Himalaya salt
GÖR SÅ HÄR:
1. Smält kokosfett i en kastrull på låg värme.
2. Vispa ihop mjölken med äggen i en bunke. Tillsätt de övriga ingredienserna och vispa tills smeten är klumpfri. Låt stå i 10 min så fiberhusken binder ihop smeten.
3. Hetta upp våffeljärnet och pensla kokosolja på våffelplattorna och häll på våffelsmet. Grädda våfflorna tills de har fått en fin färg.
Jag serverade med kokosgrädde, färska hallon, kivi och ringlade över kokossirap.
KOKOSGRÄDDE:
2 kokosgrädde (det tjocka lagret, ha kokosgrädden i kylen innan)
1 tsk kokossirap/rismalt/agavesirap
En nypa äkta vaniljpulver
Vispa först kokosgrädden med en elvisp tills det har blivit en fin konsistens. Vispa sen ner sirapen och vaniljpulvret. Vill du ha kokosgrädden hårdare kan du ställa in den en stund i kylen innan servering.
Lämna ett svar