Nyttig chokladtårta!
Jag vill önska alla en riktigt fin och GLAD PÅSK med en riktigt härligt chokladtårta!
En ljuvligt god tårta som passar perfekt nu till Påsk. Vill du äta en god efterrätt nu på påsk men ändå vara hälsosam och nyttig för att må bra så är detta ett perfekt alternativ för dig!
Det är inte mitt egna recept utan jag hittade det på Annika Sjöö´s hemsida och kände bara att jag var tvungen att prova den för den såg så himla god ut och självklart vill jag ge med mig till er!
Ta hand om varandra under Påsk <3
INGREDEINSER 2 TÅRTBOTTNAR:
- 15 urkärnade dadlar
- 2 dl vatten
- 3 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 1 dl smält smakfri kokosolja
- 4 msk kakao
- 3 tsk bakpulver
- 4 ägg
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Koka dadlarna med vattnet på låg värme tills vattnet är bortkokat. Smält kokosoljan. Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser, kokosoljan och äggulorna. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Rör om. Smörj två springformar (24 cm) med kokosolja och fördela smeten jämt i dessa. Grädda i 10-12 min. Låt svalna.
INGERIENDER GLASYR – I MELLAN OCH OVANPÅ:
- 15 dadlar
- 1,5 dl cashewsmör
- 3 msk kakao
- 2 tsk vaniljpulver
- 2 dl krämig kokosmjölk eller kokosgrädde
- 3 msk honung
Mixa allt i matberedare till fluffigt. Ställ in i kylen ca 30 min. Bred ut ett lager på en av bottnarna. Lägg på den andra och täck hela tårtan med resten. Förvara i kylen!
Lämna ett svar