Powerbars med chokladöverdrag!
Perfekt att äta efter träning eller som ett mellanmål så man håller blodsockernivån i balans eller varför inte som fika. Goda och nyttiga powerbars med egengjord choklad som är naturligt glutenfria, mejerifria och utan raffinerat socker!
Uteslut chokladen för extra nyttiga bars till mellanmål eller efter träningen.
INGREDIENSER: 16-20 st
1dl kokosflingor
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl mandlar alt. valfria nötter
10 torkade osvavlade aprikoser (ekologiska)
2 äggvitor
1/2 tsk äkta vaniljpulver
GÖR SÅ HÄR:
1. Rosta kokosflingor, solrosfrön och sesamfrön i ugnen på 175 grader tills de fått
gyllenbrun färg. Blanda runt med jämna mellanrum. Kokosflingorna får snabbt färg – akta så de inte bränns vid.
2. Mixa mandlar och aprikoser till mindre bitar. Mixa sedan resten av ingredienserna i matberedaren till en kladdig massa.
3. Forma till en fyrkant ca 20*20 cm i en smord form eller
plåt. Dela i 16 -20 bitar
4. Baka i ugn 15 min på 1750, bryt isär!
För extra lyxig variant – Bred på egengjord choklad:
Chokladfudge:
1 msk kokosolja
1,5 msk agave/kokossirap
½ tsk äkta ekologiskt vaniljpulver
2 msk kakao
Smält kokosoljan och tillsätt ingredienserna och rör om. Ställ i kylen i ca 10 min tills chokladen har blivit lite fastare men inte så kokosoljan stelnar helt i chokladen. Häll över powerbaren och låt stelna i kylskåpet.
Lämna ett svar