Mockarutor – Glutenfria & utan mjölkprodukter!
Igår firade vi min pappa som hade fyllt år under veckan och då passade jag på att provbaka ett par mockarutor/snoddas/kärleksmums som verkligen blev lyckade! Perfekt att baka till lördagsfika och även så man kan frysa ner tills det kommer oväntat besök när man vill bjuda på lite nyttigare fika. Istället för att göra en glasyr som man vanligtvis gör till mockarutor så gjorde jag min egna choklad som jag hällde på, supergott och betydligt nyttigare!
Även fast detta är ett nyttigare fika så betyder inte det att man borde äta det när som utan lyxa till det på helgen istället!
INGREDIENSER: ca 20-25 st
2 ägg (ekologiska)
2,5 dl kokossocker
150 gram Vegan Bredbart från Naturli (vegansk smör,Klick) alt. kokosolja
1 dl vegetabilisk mjölk, ex havremjölk
100 gram bovetemjöl
100 gram majsmjöl
70 gram mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk kakao (ekologiskt)
2 tsk äkta vaniljpulver (ekologiskt)
2 tsk bakpulver (ekologiskt)
“GLASYR”/EGEN GJORD CHOKLAD
(Har tyvärr inga exakt mått)
ca 50 gram Vegan Bredbart från Naturli (vegansk smör,Klick) alt. kokosolja
ca 3 msk Raw Agavesirap
ca 2-3 msk Kakao (ekologiskt)
ca 1 tsk Äkta vaniljpulver (ekologiskt)
ca 1 msk Lite bryggt kaffe (ekologiskt)
Kokosflingor
GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret/kokosoljan på svag värme i en kastrull och tillsätt mjölken.
2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggblandningen. Tillsätt smörblandningen och blanda om väl.
3. Häll upp i en smord form ca 22×32 cm eller med bakplåtspapper.
4. Grädda i 225 grader strax under mitten i ugnen, 20 minuter. Låt svalna.
5. Smält smöret/kokosfettet på svag värme i en kastull. Blanda ner övriga ingredienserna till “glasyren” och smaka av så det smakar gott.
6. Skär kakan i fyrkantiga bitar. Häll på “glasyren” över kakan så det även rinner ner mellan bitarna så blir det extra gott! Ställ dem svalt en lite stund så glasyren stelnar!
Njut av ditt mästerverk! Kan frysas in!
Lämna ett svar