Kanelbullens dag!

Imorgon är det kanelbullens dag!!
Igår försökte jag mig på ett nytt recept på kanelbullar men det blev tyvärr inte så bra som jag hade hoppats på. Dock blev degen mer lättarbetad än det andra receptet jag har på kanelbullar, så med den nya degen och den vanliga dadelkrämen så tror jag att det blir riktigt goda kanelbullar! Provar du denna kombinationen får du gärna dela med dig hur det blev 😀

INGREDIENSER:
ca 20-30 st
75 gram veganskt smör (Ekologisk Vegan Bredbart, Naturli) Klick!
2,5 dl vegetabilisk osötad mjölk
3,5 dl mandelmjöl
3 dl bovetemjöl (extra vid utbakning)
1,5 dl fullkornsrismjöl
1 msk fiberhusk
0,5 dl raw agavesirap, Klick!
1 tsk malen kardemumma
3,5 tsk ekologiskt bakpulver
1 krm Himalaya salt

DADELKRÄM:
25 kärnfria dadlar (ca 240 gram)
4 msk smält kokosolja
1 tsk ekologisk kanel
1 tsk kardemumma
3 msk vatten

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop det smälta smöret med mjölken, kardemumma, sirap och salt i en skål eller köksmaskin.
2. Blanda ihop resten av de torra ingredienserna och blanda ner i smörblandningen tills det blir en deg och låt stå i 10 min. Är degen för kletig så baka ut degen med extra bovetemjöl tills den går att kavla.
3. Kavla ut till en rektangulär platta. Blir det för mycket deg så gör två omgångar – Då kan det även behövas göras med dadelkräm.
4. Mixa ingredienserna till dadelkrämen tills dadlarna är ordentligt söndermixade. Tillsätt vattnet och mixa tills det har blivit en slät och fin kräm.
5. Bred på ett jämnt lager med dadelkrämen över hela bulldegen. Rulla ihop degen på långsidan till en rulle.
6. Skär 3-4 cm tjocka bitar av rullen och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
10. Vispa ett ägg och pensla på bullarna. Strö sedan över hackad mandel eller sesamfrö (för nötfri variant).
7. Grädda mitt i ugnen i 7-10 min. Låt svalna och njut av en underbar fika!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *