Glutenfria korvbröd!

korvbrod2korvbröd

Lyxa till det och baka dina egna glutenfria korvbröd om ni ska ut och grilla.
Bröden kan man även dela och rosta till frukost, gudomligt gott!

KORVBRÖD INGREDIENSER: 6-8 st
3 ägg
2 dl vegetabilisk mjölk
0.5 dl kokosmjöl
2 dl bovetemjöl
0.5 dl rismjöl
1.5 msk fiberhusk
2 msk bakpulver
En nypa örtsalt

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 250 grader och blanda alla torra ingredienser.
2. Vispa äggen och blanda ihop med mjölken.
3. Blanda ner dom torra ingredienserna till en slät och jämn smet. Låt stå i 10-15 min.
4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Fukta händerna i kallt vatten och forma 6-8 st korvbröd som du lägger på plåten. Använd mer vatten för att forma och ”trycka ihop” dom när dom ligger på plåten vid behov.
5. Sänk ugnen till 200 grader och sätt in bröden.
6. Grädda i 20-30 minuter eller tills bröden har en gyllene yta.
7. Låt svalna! Går bra att frysa in dem för senare tillfällen.

korvmedbrodsnigel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *