Nyttig kladdkaka <3


Supergod och nyttig kladdkaka som är perfekt till Alla hjärtans dag  <3
Eftersom Alla hjärtans dag infaller imorgon på en tisdag så passar denna kladdkaka perfekt eftersom man kanske egentligen inte vill äta onyttig fika mitt i veckan men med denna läckerhet kan du äta med gott samvete <3

Nu i helgen 11/2-17 så förlovade jag och min sambo oss <3 Vi hade en underbar lördag tillsammans med picknick utflykt och trerätter mot kvällen! Hela dagen kändes speciell med spänning i luften, helt fantastiskt!
Jag och Emil har varit ihop i snart 9 år och vi har ett helt underbart liv ihop. Han är min bästa vän och största kärlek! Jag är lyckligt lottad <3

Till efterrätt gjorde jag nämligen denna goda kladdkaka som serverades med kokosgrädde, färsk mango och annans – supergott!
Eftersom vi åt kladdkakan på vår självaste förlovningsdag så tycker jag självklart att den passar utmärkt på Alla hjärtans dag!

INGREDIENSER:
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
4 msk kakao
0.5 dl kokosolja (smält kokosfett)
1 msk rismalt/agavesirap/honung
1 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver
Nypa himalaya salt

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa dadlar och kokosflingor i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver, salt och mixa lite till.
3. Smält kokosfettet och häll ner i smeten tillsammans med äggen och sirapen/honungen. Mixa till en jämn smet.
4. Smörj en springform (ca 20 cm i diameter) med kokosolja och pudra över kokosflingor.
5. Häll i smeten och grädda i ugnen i ca 8 min. Kladdkakan ska vara kletig när du tar ut den.
6. Ställ in kladdkakan i kylen minst 1 h innan servering.

Jag gjorde kladdkakan i små formar men receptet är för en större springform, ca 20 cm i diameter. Halvera receptet för 2-3 st små formar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *