Chokladtryffel!
Göra sin egen chokladtryffel är extra lyxigt och dessutom är det väldigt enkelt att göra.
Istället för att köpa en chokladkaka till helgen när chokladsuget börjar träda fram, så prova gärna dessa tryfflar som är jättegoda!
INGREDIENSER:
1 dl kokosolja
1 dl kakao
1 dl kokossocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 msk kokande vatten
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda kokossockret med det kokande vattnet och låt blandningen stå och svälla i 10-15 min under omrörning tills sockret har smält ner till en pastaliknande konsistens och svalnat.
2. Klä en fyrkantig form med plastfolie eller bakplåtspapper.
3. Värm kokosoljan på låg värme till flytande konsistens.
4. Blanda alla ingredienser i en mixer till en fin konsistens.
5. Häll över smeten i den klädda formen och ställ in i frysen tills tryffeln har stelnat, ca 30 min.
6. Skär i bitar och servera. Förvara u kylen.
Recept från www.superfruit.com
Lämna ett svar