Kycklingsoppa!
Soppa är ofta underskattat men när det är regnigt och tråkigt väder så är det jättegott med en värmande soppa.
Supergod grönsakssoppa med kyckling som är hälsosam och enkel att göra! Experimentera med dina favoritgrönsaker och sätt din egna touch på soppan!
INGREDIENSER: 6 portioner
3 st upptinade kycklingfiléer
3 st morötter
½ purjolök
¼ rotselleri
1 st broccoli
2 st vitlöksklyftor
1 dl krämig kokosmjölk
1,5 l vatten
½ dl färsk timjan
1 msk röd currypasta
1 st grönsaksbuljongtärning
2 tsk örtsalt
2 tsk Himalaya salt
0,5 tsk svartpeppar
3 msk kokosfett (steka i)
GÖR SÅ HÄR:
Smält kokosfett på låg värme i en djup kastrull. Skala och dela morötterna och rotsellerin i mindre bitar och lägg ner i grytan. Skölj och hacka purjolöken i små strimlor och hacka vitlöksklyftorna i små bitar och lägg ner i grytan tillsammans med röd currypasta och grönsaksbuljongen. Höj värmen och låt fräsa ihop i 5 minuter.
Dela kycklingen i mindre bitar och tillsätt vatten i grytan. Låt koka upp och lägg ner kycklingen, hackad timjan, salt och peppar. Låt sjuda 15 -20 min tills kycklingen är färdigkokt. Dela broccolin i mindre buketter och tillsätt i soppan när det är 5 min kvar av koktiden. Stäng av plattan och tillsätt kokosmjölken och smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Smaklig måltid!
Lämna ett svar