Hallongrottor – Utan gluten, mjölkprodukter och socker!
Supergoda hallongrottor med en nyttig och egengjord hallonsylt som är protein och omega 3 rik eftersom den innehåller chiafrön. Nyttiga kakor som är ljuvligt goda och enkla att göra – Helt utan gluten, mjölkprodukter och raffinerat socker.
INGREDIENSER: ca 20 st
ca 1 dl kokosfett (ekologiskt)
3 dl mandelmjöl
2 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
0,5 – 1dl raw agavesirap
1 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk fiberhusk
Hallonsylt:
1 dl frysta/upptinade hallon
0,5 msk chiafrön
1 msk raw agavesirap
1 krm äkta vaniljpulver
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör tills det har blivit en deg. Kör inte mixern för länge för då smälter kokosfettet och det blir mer en smet. Blir den för torr så ta i mer kokosfett och smaka av för mer sötma. Blir den för lös så ta i mer mjöl.
2. Koka upp hallonen lite lätt. Blanda ner övriga ingredienser och mixa med en stavmixer till en slät sylt. Smaka av för mer sötma. Låt stå i ca 15 min så chiafröna hinner svälla lite.
2. Klicka ut eller rulla små bollar och lägg i formar. Tryck en fördjupning i mitten av varje. Ta i en klick hallonsylt i varje.
3. Grädda i ca 15 min på 175 grader tills de har fått en fin färg. Låt svalna.
Lämna ett svar